przez michalek 22 Mar 2008, 12:08
Witam jest do Hub firmy NetEasy by D-Link
jest tu 8 gnizd sieciowych + 1 wkrętka na internet
internet mam stałe łącze na fale radiowe które jest rozdzielone na 2 komputery na piętrze u wujka i tam jets router czy tez ruter (nie wiem jak sie mowi) ktory rozdzirela łącze na komputer brata i mojej kuzynki.
ja i brat na dole mamy 2 komputery i ja chcac miec internt od niego jescze podłączalem sie zawsze pod jego sieciowke lecz jak widac niestety on musi miec włączony komputer...
nie wiem czemu hub niechce rozdzielic internetu na 2 kompy u brata wykrywa a u mnie nawet sie lampka od sieci nie swieci....
ile mogę ? wydac... zdaje sie ze najlepiej nic i chciałebym to skonfigurowac jeszcze w miare dzis...
niby mam złączke od kabli (przedłuzke) ze podłaczam z jednej strony swoj a z drugiej jak brat wyłaczy kompa wkladam internet i tez mi chodzi bezprosrednio, ale brat niechce wyciagac i wkladac bez przerwy kabli bo to nie ma sensu a ja musialbym caly czas zmieniac u siebie konfiguracje z bezposredniej na pośrednią...
[ Dodano: Dzisiaj o 11:09 ]
zastanawiam sie czy to tez tego nie jest wina ze internet przy hubie musialby byc wlaczony na tą (śróbkę antenową) a dopiero potm rozdzielany lecz gdy wzialem huba do siebie i wpadl kumpel to bez problemu skonfigurowalismy na hubie sieci lokalną do gry po sieci wiec hub jest wporządku