Wiem wiem ze to forum o koputerach ale moze znajdzie sie ktos kto pomorze mi rozwiazac problem i rozwiac pewne watpliwosci...
Odrazu mowie ze na Kinach domowych sie nie znam... ztycznosc z nimi mam od niedawna... I jak to zawsze bywa (takie moje szczescie) napotkalem szereg problemow..
1. Czasami dvd mniewa klopoty z czytaniem filmow sciagnietych z neta... no w sumie z paroma tylko.. (akurat te z polskim lektorem i dugingiem) ze podczas ogladania na poczatku wszystko jest cacy ale pozniej sie psuje.. zaczyna sie zacinac film ze sie nie da ogladac dziewk zanika itd.. Cos mi sie tam po glowie switalo ze zly format.. no ale inne filmy z tego samego formatu chodza ladnie... filmy nagrywane kilkakrotnie na roznorakie cd/dvd.. Czy to wina filmu/moja/czy sprzetu ? Aha no i dlaczego w niektorych filmach nie ma tego efektu 5.1 (ze wszystkie glosniki chodza) a w niektorych jest ?...
2. Wlasnie przed chwilka chcialem zobaczyc sobie Piratow z karaibow... Przegrywane z originalnej plytki dvd... plytka jest pozyczyana od wujka.. U niego chodzi cacy a u mnie nie... jakosc jest duzo gorsza.. on a efekt 5.1 a ja nie... Plyta nie jest porysowana a moj zestawik czyta piraty (sprawdzane na innej plytce...) czego to wina ?
Mam nadzieje ze nie zostane zbesztany/zbanowany/obrzucony blotem/nazwany nobkie/ dostane promocje w postaci ostrzezenia (niepotrzebne skreslic)
edit Tom@szek
skreślone