a teraz chodz dysk w kratke raz go wykryje raz nie co robić??
dysk werstern digital WD800 80GB ATA
Płyta główna Asrock P4i45E
z góry przepraszam za literówki
Gacek89 napisał(a):przełaczyłem złączke na dysku na slave i daiałało lecz po resie przesłało i zaczoł wyswietlać sięczerony napis przy starcie "IDG Error" (cos podobnego)przełączyłem złaczke ruszyło, ale cos długo przy uruchamianiu szuka dysku i wyszedł obk tego napis "press <F4> to abaut"
a teraz chodz dysk w kratke raz go wykryje raz nie co robić??
Gacek89 napisał(a):z góry przepraszam za literówki
Gacek89 napisał(a):kompóter ( to sie nadaje na Basha) , mrógnoł, pusniej, prubowałem, sprubowałem, zaczoł
a i przypomniało mi się jeszcze żę wyskoczył mi bluescren teraz to już 2 raz ten sam
DOA napisał(a):Stop 0x0000007A lub KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
System próbował odczytać dane jądra z pamięci wirtualnej (pliku stronicowania),
lecz nie udało mu się odnaleźć danych pod określonym adresem pamięci. Ten błąd Stop może być wywołany różnymi problemami, włączając uszkodzoną pamięć, niesprawny dysk twardy, nieprawidłowo skonfigurowany kontroler dysków albo kabel, uszkodzone dane lub zarażenie wirusem.
Arrow Rozwiązanie: Jeśli drugi parametr błędu ma wartość 0xC000009C lub 0xC000016A oznacza to błąd wymiany spowodowany błędnymi sektorami na dysku twardym. Wartość 0xC000009D oznacza, że problemy ma kontroler IDE, który nie może się komunikować z dyskiem twardym. Zwykle pomaga mocniejsze wpięcie taśmy połączeniowej.
w systemie master w/slavl prezent lecz jest duże opóźnienie przy właczniu komputera ponieważ gdy wykrywa dysk "auto-detecking pri Master ...Press <F4> to abaut" to trwa dość długo po z 5-10 s a tak niebyło wczesniej. Jak to rozwiazać??
Gacek89 napisał(a):A co do tych literówek to zacznijmy od tego, że jestem dyslektykiem, i pisałem to o 2 w nocy kompletnie zmęczony w dzień jak jestem skupiony nierobie takich błędów
Gacek89 napisał(a):KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Stop:0x0000007A (OxC03EG530 0xC000000E 0xF994ACC 0x76AA880)
Gacek89 napisał(a):plik cmuda.sys
Gacek89 napisał(a):Ma jeszcze pytanie do Mike013 na jakiej zasadzie pomogło to przełączenie na IDE2 ??
Gacek89 napisał(a):choć w instrukcji płyty głównej nie było to zalecane
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości