Saineic napisał(a):Postanowiłem jeszcze raz przesmarować procesor starą pastą, którą posiadam od 4 lat
Saineic napisał(a):http://www.cooling.pl/product_info.php?cPath=31_44&products_id=295
Saineic napisał(a):czy to możliwe żeby procesor tak szybko się tak mocno nagrzewał, czy to może być wina tego że jest uszkodzony?
Saineic napisał(a):Zestaw był montowany przez firmę Komputronik.
Saineic napisał(a):estaw był montowany przez firmę Komputronik
precel napisał(a):
a po drugie jakie masz chlodzenie jak boxoowe to zmien na Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Amistad18 napisał(a):w sumie AMD 4600+ X2 już dosyć porządnego chłodzenia potrzebuje ... jak byś mógł w takowe zainwestować to powiedz ile byś miał kasy ( 100 - 150zł będzie idealne ) ...
Saineic napisał(a):Jak będę miał pewność że ze sprzętem jest wszystko w porządku to wtedy pomyśle o zakupie porządnego chłodzenia.
Amistad18 napisał(a):ja bym sie do nich pluł że coś jest nie tak ...
precel napisał(a):precel napisał(a):
a po drugie jakie masz chlodzenie jak boxoowe to zmien na Arctic Cooling Freezer 64 Pro
jak nawet po poprawnym zamontowaniu nowego coolerka bedzie tak samo no to z prockiem jest cos nie tak
Saineic napisał(a):No właśnie dopóki nie stwierdzę że przegrzewanie nie jest spowodowane uszkodzeniem procesora nie chce inwestować w nowe chłodzenie.
Amistad18 napisał(a): w sumie AMD 4600+ X2 już dosyć porządnego chłodzenia potrzebuje ... jak byś mógł w takowe zainwestować to powiedz ile byś miał kasy ( 100 - 150zł będzie idealne ) ...
Saineic napisał(a):Na koniec mam jeszcze pytanie czy do założenia tego radiatora konieczny jest demontaż płyty głównej
Saineic napisał(a):czy radiatora nie obciążą za bardzo socketu(w końcu jest bardzo duży)?
Saineic napisał(a):Problem w tym że moja obudowa ma tylko 20cm szerokości a w obudowie na wysokości procesora mam założony wentylator (szerokość 25mm)
precel napisał(a):ja polecam to co mam samemu czyli
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23979
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości