Przepraszam,ale nie znam się na tych wszystkich zagadnianiach w których poruszacie się tutaj tak łatwo,jestem raczej laikiem i sama nie umiem sobie poradzić.
Wczoraj pojawił się problem.
Dodam,że jest to komputer stacjonarny, z którego czasem korzystam ,z Windowsem 7 (32 bity) łaczył się z Orange Modem Wi- fi przez 300Mbps High Gain Wirless USB Adapter (TP-Link).
Wczoraj zaczęło się pojawiać Yoursites 123 zamiast Google Chrome i komputer wolniej chodzi-internet jeszcze był na zasadzie jak opisałam wyżej.
Po przeskanowaniu Avast- pojawiło się kilka komunikatów- dodatki do przeglądarki o złej reputacji, zagrożenie dla sieci,problemy z wydajnością i słabe hasła. Nie jest to pełna wersja Avast zatem nie mogłam usunąć tych spraw.
Usunęłam zatem przeglądarkę -i zobaczyłam komunikat ,że została usunięta ale zostało 17 plików.
Nie miałam więcej czasu by sie tym zająć i zostawiłam sprawę do dziś. Uruchomilam komputer i dziś już nie było internetu pomimo,ze modem wi-fi działa ok (bo na laptopie mam ineternet) była za to info ,że nie ma karty sieciowej żeby połączyć z internetem.Podłączyłam teraz modem kablem do komputera i internet jest.Avast dziś po przeskanowaniu ponownym (kilka razy) widzi tylko problemy z wydajnoscią- a przecież przekierowanie przeglądarki jest nadal.
Użyłam możliwości powrotu systemu do ustawień z konkretnego czasu i wgrałam ponownie Google ,ale znowu to samo.
Pozdrawiam