pliki sa w system 32 (winrnr.dll i rsvpsp.dll podmienione, a mswsock.dll zostal ten sam)
przy pomocy tego programu wyskakuje ten sam komunikat: nie można odnaleźć punktu wejścia DLLRegisterServer
??
w ustawieniach sieci mam ograniczenie lub brak lącznośći, jak daje "napraw" to zawiodlo odnawianie adresu IP
[ Dodano: Dzisiaj o 0:02 ]...a wszystko zaczelo sie od tego ze ze wlaczam kompa a tu nie ma internetu. Wlaczylem antywirusa (Avast) i znalazl mi 3 wirusy. Plików zarażonych nie można bylo poddać kwarantannie wiec dalem "usun". OD tej pory jak wlaczalem kompa to wyskakiwal komunikat ze nie moze odnalezc pliku "c/progra~1/newdot~1/newdot~2.dll".
Poczytalem na necie o co chodzi i sciagnalem LSPfix, w lewym oknie wyskoczylo mi chyba 5 plikow .dll wiec wszystkie je przerzucilem do prawego okna i dalem finish;( nie wiedziac ze mswsock.dll winrnr.dll i rsvpsp.dll sa konieczn zeby net dzialal).
od tej pory nie mam neta i wyskakuje mi tez blad Avasta: sprawdza mi tylko pliki systemowe poczym wyskakuje komunikat funkcja "UbiGetSkin" zawiodla.
Po ściagnięciu w/w plikow z netu (jak poradziliscie) okazalo sie ze jej mam w system 32 (wygladalo na to ze LSPfix ich nie usunal z kompa ale jakby tylko zablokowal). Mimo to podmienilem 2, bo dostep do mswsock.dll byl zabroniony. Poczym chcialem je zarejestrowac jak poradziliscie ale ..."nie mozna odnalezc punktu wejscia do DLLRegisterServer" to wszystko co udalo mi sie zdzialac.
p.s. wierze ze w/w wyjasnienie pomoze znalezc rozwiazanie znawcom problemow
wierze w Was
z gory dzieki!!
p.s. jak to dobrze miec pod reka Linuxa
[ Dodano: Dzisiaj o 19:31 ]ma ktos jeszcze jakis pomysl, jak przywrocic internet?
Probowalem wielokrotnie wlaczyc odzyskiwanie systemu ale bez powodzenia.
A moze wziasc Windowsa na plytce i niech sobie zgra co mu potrzeba, co myslicie?
Wierze ze ktos znajdzie jakis pomysl.
Pozdrawiam