przez Juno Reactor 22 Lip 2009, 23:28
Cieszę się więc z trafności mej oceny, jako że zastanawiałem się nad grubością między 4mm a 5mm. Wisior będzie miał około 8cm długości, oraz 7cm szerokości licząc od najdalej wysuniętych krańców.
Pozostaje jeszcze kwestia zakupu metalowej płytki. W jakiego rodzaju sklepie szukać czegoś takiego? Płytka będzie mała, więc większe firmy odpadają. Jeśli chodzi o adres sklepu we Wrocku to jest on opcjonalny, choć byłby bardzo pomocny. Wystarczy mi jednak sam rodzaj sklepu - np. sklepik dla majsterkowiczów, lub jakaś mniejsza firma prowadząca handel detaliczny różnego rodzaju elementów ze stali nierdzewnej.
Dodam że zaglądnąłem ostatnio (raczej z ciekawości ;D) do Castoramy i zapytałem "pana od sedesów w kolorze jaśminu", o jakiekolwiek arkusze cienkiej blachy które posiadają na stanie, wtem na twarzy biedaka grymas konsternacji niezgłębionej zagościł gwałtownie - na nic się zdały gestykulacje, głowy drapanie, wirujące oko, wzdychanie ponownie. Rozłożywszy ręce szeroko, niczym ukrzyżowany, rzecze - "Blachy nie mamy..."