djarta napisał(a):Ja Cię nie rozumiem... Znowu to jest:detected NTDLL code modification:
ZwOpenFile
SALITY Ciebie 'kocha'.

Sorry, ale ja ogólnie jestem jeleń jeśli chodzi o informatykę/komputery, więc nie czaje. poczytałem coś o tym sality ale nie mam pojęcia co zrobić. Ogólnie już nie mam siły do tego wszystkiego, bo się męcze w sumie któryś miesiąc.
Zrobiłem w HJ i CF to co napisałeś, po tym znów sie nie uruchamia w normalnym trybie (tylko awaryjny). Oczywiście combofixa usunąłem wcześniej i ściągnąłem nowy, usunąłem też wcześniej ten plik zip.exe, ale teraz po restarcie znów był. Znów wrócił też rs32net.exe ale CF go usunął. Jeszcze z dziwnych wrócił reader.exe w folderze system32, pamiętam, że go wcześniej ręcznie usuwałem.
Co do tego active kill disk, to raczej laik jestem, ale jak gdzieś jest instrukcja, co zrobić, to może sobie poradzę. Ponadto, najprawdopodobniej na skutek aktualizacji windowsa teraz mi wyskakuje 'użytkownik mógł paść ofiarą fałszowania oprogramowania... sprawdzenie oryginalności dało wynik negatywny.
Mam też osobno dysk zewnętrzny podpinany przez usb, ale tam mam same mp3, doc czy filmy, więc chyba to nie z jego winy łapie od razu po formacie to wszystko, zresztą używałem go też na innym komputerze i nie było problemów. Wątpie czy to coś do rzeczy ma, ale ten dysk główny ma już swoje 7-8 lat.
Tak trochę z innej beczki, orientujecie się czy jest gdzieś jakiś wykaz bezpiecznych procesów dla tego ZoneAlarm, bo szukałem i nie udało mi się nic znaleźć.
Z góry dzięki za wszelką pomoc