- Kod: Zaznacz wszystko
Your computer is infected!
Windows has detected spyware infection
It is recommended to use special ...
...
Click to protect your computer from spyware
Po kliknieciu sciaga sie automatycznie XP AntiSpyware 2009 - Installer, ale nigdy nie dociąga do konca.
Menedzer zadan jak chce uruchomic pojawia sie komunikat Menedzer zadan zostal wylaczony przez administratora (a zawsze dzialal normalnie, nic nie wylaczalem).
Nie da sie uruchomic prawie zadnego programu (w tym ComboFixa, hijackthis, Avg antispywarenawet w trybie awaryjnym). Dziala Ashampoo win optimizer, odkurzacz. pliki i foldery z gra natychmiast usunalem. po procesach w ashampoo doszedlem ze jeden ma zrodlo w c:\documents and settings\all users\dane aplikacji\folder_jakis, usunalem ten folder.
Ponadto, w katalogu Windows sa dwa pliki ktore za kazdym razem daja sie usunac ale po uruchumieniu ponownym sa znow: karna.dat i aplikacja brastk, a w katalogu system32 udalo mi sie pare plikow o dacie i godzinie w ktorej instalowalem to usunac, ale zostaly jeszcze 3 ktorych sie usunac nie da (nawet filewiperem), sa to te same 2 co w kat. windows i ljJBqolL.dll, jest tez wini10451631 ale tu sie domyslam ze to ten xp antispyware bo ta sama ikone maja.
przywracania systemu nie dam rady zrobic bo wczesniej nie byla ta opcja uruchomiona.
W Ashampoo w startup tunerze mam plik brastk.exe, ktory za kazdym razem jak wylacze, to potem jest znow zaznaczony, a w zakladce IE Plugins mam C:\windows\system32\ljJBqolL.dll, ktory jak dam remove to mi pisze, ze przy ponownym uruchomieniu go usunie, tak sie oczywiscie nei dzieje.
Czasem po uruchomieniu pokazuje sie okno ze system sie zamknie za 60sek (powiedzmy raz na 5 uruchomien komputera, oczywiscie po zlapaniu tego wirusa)
Nie wiem co jeszcze moge dodac. Sorry za brak polskich liter ale pisze z cudzego laptopa. Nie bardzo juz mam pomysl co zrobic, mecze sie z tym juz 3h. z gory dzieki za wszelka pomoc.