Na good morning mówię że temat ma pozwolenie fluida

Otóż zainstalowałem sobie dzisiaj Vistę. Odpaliłem z buta (włożyłem CD, resecik, boot) i cóż widzę?
 Graficzny instalator, wygląda tak samo jak instalacja spod XPka, tylko rozdzielczość jest niższa
 Graficzny instalator, wygląda tak samo jak instalacja spod XPka, tylko rozdzielczość jest niższa  . Instalator jest bardzo prosty w obsłudze, powiedziałbym nawet że Vistę to i dziecko małe zainstaluje
 . Instalator jest bardzo prosty w obsłudze, powiedziałbym nawet że Vistę to i dziecko małe zainstaluje  . Instalka trwała koło godziny, po instalacji Vista zajmowała jakieś 6,5 GB. Po 2 resetach zapytało mnie jaką chcę mieć tapetę, nazwę usera, hasło, itp. Kiedy już wreszcie uruchomiłem Vistę, przez kilka minut sprawdzało wydajność systemu, aby dobrać odpowiednie ustawienia
 . Instalka trwała koło godziny, po instalacji Vista zajmowała jakieś 6,5 GB. Po 2 resetach zapytało mnie jaką chcę mieć tapetę, nazwę usera, hasło, itp. Kiedy już wreszcie uruchomiłem Vistę, przez kilka minut sprawdzało wydajność systemu, aby dobrać odpowiednie ustawienia  No i dobrało mi włączone Aero
 No i dobrało mi włączone Aero  I muszę powiedzieć, że przy tych ustawieniach komp wcale się nie tnie
 I muszę powiedzieć, że przy tych ustawieniach komp wcale się nie tnie  A oto screen:
 A oto screen:

Bardzo się ucieszyłem, gdyż system automatycznie wykrył i zainstalował moją kartę sieciową
 Tylko dźwiękówkę musiałem ręcznie doinstalować, ale nie było z tym problemów. Również Konnekt i Firefox działają bez problemów. Wywaliłem sidebara, gdyż mnie denerwował
 Tylko dźwiękówkę musiałem ręcznie doinstalować, ale nie było z tym problemów. Również Konnekt i Firefox działają bez problemów. Wywaliłem sidebara, gdyż mnie denerwował  
Co do IE7 - wygląda fajnie, ale ja jednak wolę Firefoksa

Jak dla mnie zabezpieczenia są kapkę przesadne - zainstalowałem antywirusa eTrust którego roczną licencję dostają userzy Visty. Działa, tylko muszę ręcznie odpalać, gdyż uruchomienie antywira wymaga uprawnień admina

Windows Defender - może być, czasem denerwują jego powiadomienia o zmianach w systemie

Wygląd niech każdy sam oceni
 Są nowe kursory, trochę nowych dźwięków
 Są nowe kursory, trochę nowych dźwięków  
Co do szybkości - mi na 768 mb ramu i procu 1,66ghz się nie tnie, działa stabilnie - tylko raz przez tego antywira wyłączył mi sie Explorer, ale system ładnie mnie o tym poinformował, i po chwili ponownie go uruchomił.
Resztę rzeczy jeszczę przetestuję.
Jeśli ktoś z Was też zainstalował Vistę, niech podzieli się z nami swoimi spostrzeżeniami

PZDR

nie interesują mnie wodotryski graficzne, tylko zalety nowego systemu. Co nowego ma Vista a nie ma XP
 nie interesują mnie wodotryski graficzne, tylko zalety nowego systemu. Co nowego ma Vista a nie ma XP 

)
)

da się to na coś ambitniejszego zamienić
 da się to na coś ambitniejszego zamienić 

ale z tym to już nie do mnie tylko do Czerwonych
 ale z tym to już nie do mnie tylko do Czerwonych