Mam straszny problem. Otóż mój laptop był niedawno w serwisie. Panowie owszem, zainstalowali od nowa system, ale nie usunęli starego, co zaowocowało kompletnym brakiem miejsca na dysku. Chcąc z tym dziś coś zrobić chciałam usunąć zbędne pliki, w tym "Pliki programów (x86).old", bo to zajmuje z 20G. No i próbowałam, ale cały czas pojawiał się komunikat, że muszę uzyskać uprawnienia od administratora (którym sama jestem, bo mam tylko jedno konto administratorskie). Wcześniej, przed serwisem miałam pełny dostęp do wszystkich plików i operacji, więc nie wiem co się zmieniło. Więc grzebałam w ustawieniach, zabezpieczeniach, ustalałam się jako właściciela pliku, a i tak pojawiał się ten sam komunikat... Aż w końcu zrobiłam coś bardzo głupiego, nie do końca wiem co. Kliknęłam na dysk C i gdzieś w ustawieniach dałam "udostępnij", coś poklikałam i zablokowałam sobie dostęp do wszystkiego! Nie mogę włączyć żadnej gry, nie mogę otworzyć zawartości C, nie mogę nawet usunąć ikony z pulpitu, nic dosłownie!
Ratunku, co mam robić? Za niedługo wyjeżdżam i sprawny komputer jest mi potrzebny prawie tak samo jak powietrze.
Dodam, co chyba nie jest niespodzianką, że absolutnie nie znam się na komputerach, więc trzeba mi tłumaczyć jak dziecku żeby coś do mnie dotarło.
Pozdrawiam!