Reinstallowalem z XP na Win7, w momencie gdy ma się pojawiać logon komputer się resetuje i tak w kółko. Myślałem, że może to wina monitora, ale komputer by się wtedy momentalnie nie wyłączał, a na monitorze wyświetlała się informacja typu "recommended resolution: 1650x1050" czy coś w tym stylu. Kiedyś już próbowałem instalować na starym dysku(od innego komputera) win7 NA TYM komputerze i też nie działało w ten sposób i uznałem, że coś jest nie tak z dyskiem i przeszedłem na nowy, na którym już był XP i tak zostawiłem(dodam, że kiedyś na starym komputerze na starym dysku instalowałem win7 z tej samej płyty i działało). Jednak było na nim pełno śmieci zbieranych przez pare lat przez mojego szwagra więc postanowiłem wejść znów na Win7 i znów nie działa - wina jest więc może sprzętu?
Kiedyś myślałem, że może to dlatego, że mój procek nie obsługuje 64bitowych systemów i kiedyś bardzo możliwe że instalowałem właśnie 64 bity. Dlatego też teraz specjalnie sprawdzałem co instaluje, czyli x86 bitów i dalej to samo - co może być nie tak?
Teraz piszę tego posta z linux live cd.
Ram: 2,5gb
procek: intel core 2 6300 @ 1.86Ghz
gf 7600
*-core
description: Motherboard
product: MS-7235
vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
physical id: 0
version: REV:1.1
Dodam, że stary komputer miał gorszy setup troszkę i ten win7 śmigał...
Pozdrawiam i liczę na pomoc.