z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
ZaK
Wiem ze ejszcze w naszym spoleczenstwie kraza mity i legendy na temat gier pod Win2000...Ta kwetsia zostala juz wyjasniona wraz z pojawieniem sie SP3....Dla niedowiarkow powstal SP4 po ktorym system jest nie do zdarcia(gry chodza bezproblemowo)....Chcialbym pzy okazji rozwiac takze mit o niby nie-multimedialnosci 2000-czki....Jest to system na ktorym normalnie mozna grac, sluchac muzyki i ogladac filmy...W przeciwienstwie do NT 4.0 ma wbudowana obsluge directx, co juz w pelni rozwiewa wszelkie watpliwosci....Zebys Tomek mogl jednak triumfowac, bedac calkowicie szczery dodam iz XP jesli chodzi o granie ma ciut lepsze administrowanie pamiecia.....Tyle
A po kroce dlaczego dla mnie eXPerience to kaszalot :
-pomimo prefetchingu ma kiepski "keszing"
-bajerki jak kazdy wie, wylaczyc mozna....dla mnie to wogole dyskwaliifkacja
-obydwa systemy mają zupełnie inne zarządzanie pamięcią, w wyniku czego Win2k jest stabilniejszy
-jeśli chcesz odpalać jedną dużą aplikację która ma pracować stabilnie to W2k jest IMHO dobrym wyborem
- posiada kreatory ktore mnie osobiscie denerwuja chociaz dla poczatkujacych urzytkownikow sa zapewne pomocne
-slabo trzyma uptime
To tak po krotce
A jesli ktos mi powie ze 2k sie dlugo uruchamia to ja mu odpowiadam:
Bo kolego ten system jest po to zeby chodzil a nie sie uruchamial
Proste D!eselek 1.9T Bardzo proste.... Bo nowe, bo muszę mieć nowsze niż inni mio koledzy! A i tak 70% rzeczy nie obsługuje, bo:D!eselek 1.9T napisał(a):Napisze tylko iz po co Ci wersja 2003, ktora uruchamia mnostwo niepotrzebnych uslug?? Chyba ze masz w domu server www lub ftp
MUTOPOMPKA napisał(a):Bo nowe, bo muszę mieć nowsze niż inni mio koledzy! A i tak 70% rzeczy nie obsługuje, bo:
- nie wie do czego służą
- nie potrafi ich obsłużyć, bo nie umie
- bo ma przecież 2003!!!!!
MUTOPOMPKA napisał(a):Proste D!eselek 1.9T Bardzo proste.... Bo nowe, bo muszę mieć nowsze niż inni mio koledzy! A i tak 70% rzeczy nie obsługuje, bo:D!eselek 1.9T napisał(a):Napisze tylko iz po co Ci wersja 2003, ktora uruchamia mnostwo niepotrzebnych uslug?? Chyba ze masz w domu server www lub ftp
- nie wie do czego służą
- nie potrafi ich obsłużyć, bo nie umie
- bo ma przecież 2003!!!!!
ZaK napisał(a):2. mam juz doś tego irytujacego "kolorowego" XP na ktorym jzu wystarczająca ilość razy się przejechałem stąd własnie 2003 ktory dysponuje nowszym kernelem i moze przez to jest bardziej stabilny (moja osobista refleksja)
ZaK napisał(a):1. owszem moze i niewiem do czego sluza ale zawsze mozna sie czegosnauczyc metoda prob i bledow
MUTOPOMPKA napisał(a):Więc głowa do góry i przesiadaj się na 2000. Ten dopiero "podwyższy Ci" komfort pracy, jak wyłączysz niepotrzebne usługi
MUTOPOMPKA napisał(a):I za to masz u mnie WIELKI PLUS
MUTOPOMPKA napisał(a):Ten dopiero "podwyższy Ci" komfort pracy, jak wyłączysz niepotrzebne usługi.
MUTOPOMPKA napisał(a):(ale ma tak pokonfigurowany, że niczym się nie różni od niego!
D!eselek 1.9T napisał(a): Zak napisz po instalce i configu pierwsze wrazenie
ZaK napisał(a):jak w XP było polecenie msconfig (aby wylaczyc niektore rzeczy w autostarcie.. to gdzie tafunkcja jest w 2000? prosze odp.
kemot301 napisał(a):U mnie nie ma czegoś takiego
Rudesmen napisał(a):A tak poza tym to da sie wyłączyc to logowanie, żebu odrazu włączał sie pulpit?
D!eselek 1.9T napisał(a):chcesz zeby dany user byl logowany automatycznie bez koniecznosci podawania hasla??
Rudesmen napisał(a):dokładnie tak, a jaśnie to żeby nie musiał wciskać enter bo żadnych haseł nie mam i tylko jedno konto - administrator
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości