i na tlach w jednolitym kolorze jest taki szum obraz nie jest czysty
dlaczego
mam monitor 17 calowy
lukaszporaj napisał(a):jest taki szum obraz nie jest czysty
lukaszporaj napisał(a):mam 800x600 85Hz 17cali przy 1024x768 czcionki są trochę za małe
vicher napisał(a):lukaszporaj napisał(a):jest taki szum obraz nie jest czysty
Daj scr.... eee... zdjęcie jak to wyglądalukaszporaj napisał(a):mam 800x600 85Hz 17cali przy 1024x768 czcionki są trochę za małe
Jak zwiększasz roździelczość to czcionki maleją.
vicher napisał(a):Bo screen nie nie mówi
Lukesh napisał(a):vicher napisał(a):Bo screen nie nie mówi
Jakie wnioski ?
slaba karta graficzna
monitor pada
Napisz jaki monitor i jaka karta graficzna !! Masz mozliwosc podlaczenia innego monitora pod w/w kompa? A moze ten monitor podlacz do innego...
Najczęściej używane tryby graficzne 640×480 i 800×600 są wyświetlane poprawnie, efekt mory zaczyna przeszkadzać gdy zajmiemy się np. pracą w edytorze tekstów w rozdzielczości 1024×768.
lukaszporaj napisał(a):monitor ten marvin http://www.enter.pl/archiwum/tekst.asp?p=2001/03/testy_marvin.htm
Lukesh napisał(a):A jaka karta graficzna? Moze slaba i nie wyrabia na takich rozdzielczosciach ??
vicher napisał(a):który bo tam są 2 montory
lukaszporaj napisał(a):marvin
reckomar napisał(a):Lukaszporaj> podłączałeś go do innego kompa?,używałeś funkcji rozmagnesowania?
reckomar napisał(a):Jak ten monitor na innym kompie daje to samo,to zacznij rozglądać się za nowym niestety,lub do serwisu(ale może się nie kalkulować)jakby kineskop był ok.,to dobrze,a jak się już "dopala",to nie ma sensu.Tylko uwaga ,bo serwisy potrafią oszukać!
Ale jak u niego z jasnością? jes ok?, czy wykręcona na max,i jest słaba?
jak jest ok.,to na 80% nie kineskop,więc jest szansa,że naprawa będzie niedroga.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości