Witam, jako że, nie orientuje się w sprzęcie i przy większości nie mam zielonego pojęcia, chciałabym się Was poradzić przy zakupie nowego sprzetu, tak do ok ~3 tysiaków (nie wliczając monitora, cd-rom, dvd-rom, myszki oraz klawiatury).
Obecnie moim upatrzonym prockiem jest:
AMD ATHLON 64 X2 5600+ BOX (AMD2) ok ~550zł+
nie mam pojęcia jaką płytę główną do niego dobrać, zasilacz etc.
Czytałam pod niego komentarze, na różnych portalach, i wypada genialnie u osób, które go posiadają

ale prosiłabym o komentarze/opinie/sugestie "Pro" dla totalnego laika, czyli mnie
Jesli chodzi o dyski twarde, to wolałabym wybrać coś, z takiej firmy którą sama tesotowałam długie lata i wiem że, nie szajs, czyli coś z
Seagate, najlepiej 250GB.
Następna sprawa to ram, karta muzyczna (na której się nie znam, i nie wiem co wybrać

) no i karta graficzna, obecnie jade na Radeonie 9200, mam go kilka lat już i mnie nie zawiódł jeszcze, a w poprzednich latach, miałam GeForce (niestety, nie pamiętam już jaki, ale to było lata wstecz i także był dobry) więc, interesują mnie oba, bo wypadają świetnie, ale również nie wiem który i jaki wybrać

który jednak ma przewagę?
hmm, chyba nie zapomniałam o niczym ?
aha, komp niby do potrzeb domowych : P Ale chce dobrać go tak, żeby mieć święty spokój, przynajmniej na pewien czas