- Pozniej zaczely sie pojawiac komunikaty od sterownika karty graficznej (Radeon 9200) ze VPU Recover ja zrestartował bo nie odpowiadala na rzadania. Nawet po tym komunikacie moglem spokojnie wrocic do gry, nie wieszala sie ani nie zamykala, wiec tak robilem.
- Pojawil sie tez komunikat ze potrzebuje nowego DirectXa bo moje "rendering tools" sa w zlej wersji czy cos takiego. Byla mowa o dX SDK (czy jakos tak), sprawdzilem na stronie microsoftu, i rzeczywiscie jest cos takiego, ale wersja beta. W opisie tego dXa SDK przeczytalem ze naprawia problemy z niektorymi grami w trybie multiplayer... czyli chyba to. Nie moglem go zainstalowac bo sprawdzana jest wersja Windows przed instalacją. Jesli tu lezy problem to podajcie linka do tego dXa, bo nie moge go nigdzie indziej znalezc. Z gory dzieki.
- Zainstalowalem najnowsze sterowniki Catalyst dla Radeonow, ale nie pomoglo (na starcie systemu mam komunikat ze CLI.exe zostal jakos zle uruchomiony czy zainstalowany cos takiego - moze w tym tez mi pomorzecie bo mialem to juz od 2 miesiecy ale nic sie nie dzialo do teraz.
- Powyzsze problemy olalem, dopoki dzialala gra. Przed 3 godzinami przestala sie jednak uruchamiac. W errorze jest opis ze "silkroad is already executed" - czyli jest juz uruchomione. Sprawdzilem w menedzeze zadan i nie znalazlem takiego procesu (na wszelki wypadek zaczalem zamykac nieznane mi procesy az zamknalem krytyczny i zrestartowal sie komputer). Zawsze po tym errorze pokazuje sie windowsowski raport o bledach (niedlugo zainstaluje antispy).
- Kilka(set) razy probowalem uruchomic ta gre, ale zawsze bylo to samo. Doprowadzilem tylko do tego ze Sygate Firewall tez sie zamykal z raportem z windowsa o bledach.
- Zanim zainstalowalem silkroad mialem problemy z firefoxem w wersji 1.5, caly czas jakis popup na starcie (mimo ze mialem adblocka), pozniej przestal w ogole ladowac strony wiec przestawilem sie na opere, ktora dziala lepiej.
- Majac tyle problemow na raz (niedlugo, bo 2 tygodnie po poprzednim formacie dysku), pomyslalem ze to jakis nowy wirus. Sprawdzilem wszystko NODem32 i AdAwarem Lavasoftu. Nic nie znalazlem oprocz 5 tracking cookie.
- Sformatowalem dysk, poinstalowalem wszystko oprocz NOD32, przestawilem sie na Avast! i dalej mam to samo (Silkroad nie moze sie uruchomic bo jest juz niby uruchomione i wyswietla sie raport o bledach)
- zaznaczam ze nie wiem co z wyzej wymienionych rzeczy moze byc przyczyna problemu, mam nadzieje ze podpowiecie. Podejzewam tylko kilka rzeczy: Zle zainstalowalem stery karty graficznej, mam nieznanego niewykrywalnego wirusa, Silkroad wylaczylo servery (strona producenta tez mi nie dziala, zreszta sprawdzcie u siebie www.silkroadonline.net), mam za stara karte jak na ta gre (ale dziala na max detalach).
Moj sprzet:
WIN XP SP2
ATI RADEON 9200
PIV 2,6GHz
512MB pamieci
UFF... to tyle, przedstawilem problem najjasniej jak potrafilem, jesli ktos to przeczytal do konca i mi pomoze to bede wdzieczny do konca zycia i wstawie link do tego forum w kazdej sygnaturce i na statusie gg...
PS: Nie jestem pewny ale moglem wkleic ten post dwa razy (poprzedni podobno "nie istnieje"