Nie jestem na bieżąco jeżeli chodzi o opinie na temat Visty dlatego chciałbym prosić o wypowiedzi

Warto także zapoznać się z wymaganiami systemowymi dotyczącymi oprogramowania, które ma być zainstalowane na komputerze. To w szczególności dotyczy osób kupujących komputer. Decydując się na instalację Visty, należy mieć bowiem świadomość, że ten system operacyjny ma większe wymagania niż Windows XP. Komputer musi więc mieć więcej pamięci RAM, minimum 2 GB, oraz wydajny procesor, najlepiej dwurdzeniowy - wyjaśnia Tomasz Tysiączny z firmy Kwark Komputer.
To jednak nie wszystko. Trzeba bowiem mieć świadomość, że decydując się na Vistę można napotkać problemy ze znalezieniem sterowników do starszych typów urządzeń, na przykład do drukarki. Warto też wiedzieć, że nie ma programów, które pracują wyłącznie pod Vistą. Są natomiast aplikacje, które działają tylko w przypadku posiadania systemu Windows XP. To się jednak wkrótce zmieni, bo Microsoft wyda aktualizacje - zwane dodatkami Service Pack - rozwiązujące kłopoty ze sterownikami i poprawkami.
- Ponadto w porównaniu do Windows XP Vista ma szereg zalet. Na przykład obsługuje zestaw multimedialnych sterowników DirectX, który jest wykorzystywany w najnowszych grach
Dementor19 napisał(a):brak sterowników i nie wszystkie programy na niej działają
falleboy napisał(a):moim zdaniem vista jest gorsza
dość że się muli to do tego nie ma sterowników moim zdaniem to jest g****
Wojtasgls napisał(a):2. Problemy z konfiguracja systemu lub wolne działanie.
Okocza napisał(a):akurat ten punkt najmniej problemu stwarza, przynajmniej mi.
kajtekjr napisał(a):pewnie 2 Gb ramu
kajtekjr napisał(a):I jak to ma chodzić szybko na takim sprzęcie...?
Okocza napisał(a):poza tym do dobrego działania Visty potrzeba minimum 1GB ramu![]()
Okocza napisał(a):napisałem o tym wcześniej już
kajtekjr napisał(a):Minimum a optimum to jednak różnica......
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości