przez Aragorn160 23 Sie 2011, 12:49
Witam. Zoptymalizowałem sobie Windowsa wg tego poradnika:
Optymalizacja systemu Windows XP. Usunąłem ekran powitalny "Zapraszamy" oraz ekran powitalny Windows XP. Po tym zabiegu system miał się ładować szybciej ale zamiast tych ekranów powitalnych mam cały czarny ekran i u góry z lewej strony miga podkreślnik, mam wrażenie, że to trwa tyle samo co wcześniej (z ekranami powitalnymi). Ponadto zrobiłem też Automatyczne logowanie do systemu chociaż nie wiem po co bo do tej pory przy włączaniu systemu nie musiałem wpisywać żadnych haseł ani nazw użytkownika. Teraz jak włączam system to pojawia się okienko z nazwą użytkownika "Administrator" i wyskakuje błąd, że podałem nieprawidłowe hasło i żebym wpisał jeszcze raz... Hasła do Administratora nie ma przypisanego więc okienko z hasłem powinno pozostać puste i system powinien się zalogować ale jednak dymi o hasło
Wie ktoś jak wyłączyć całe to wpisywanie haseł i logowanie się do systemu? Chcę, żeby było tak jak poprzednio tzn odpalam system i sam się włącza, nie muszę nic wpisywać. Odznaczyłem opcję "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę i hasło" ale ekran logowania dalej się pojawia
Windows: 10 Professional (64 bit)
Płyta główna: ASRock Z370 Pro4
Karta graficzna: Gigabyte Aorus GTX 1080
Procesor: Intel Core i7-8700k
Zasilacz: XFX XPS-550W-SEW
RAM: Goodram 8GB
Dźwięk: Xonar DX, Edifier 2.1 C2XD, HyperX Cloud Black
Monitory: Samsung S24E390, BenQ XL2411Z
Pozostałe: QuickFire TK Cherry MX Red, A4Tech Bloody V8, Zalman Z3, Goodram SSD 256GB, Seagate 1TB