jarek* napisał(a):krótko: wyczytałem że to że WŁAŚCICIEL pojazdu zmarł wcale nie stoi na przeszkodzie temu żeby POSIADACZ go ubezpieczył i normalnie używał
Niestety, ale jeżeli w dowodzie widnieje Twój ojciec, a Ty jesteś jako współwłaściciel -> nie możesz "przepisać się jako właściciel". Możesz wtedy, kiedy sąd przeprowadzi masę spadkową i spadkobiercy "zrzekną się" samochodu na Twoją rzecz, wtedy dopiero będziesz mógł przepisać autko na siebie. Inaczej ni dy rydy.jarek* napisał(a):więc mam do was pytanie czy mogę jakoś wypowiedź starą umowę ubezpieczenia i zawrzeć nową tylko na siebie bo i tak mam pełne zniżki a starą umowę wypowiedzieć może teoretycznie tylko właściciel- da się to jakoś ominąć??
wie ktoś co to jest i jak to ma wyglądać ??jarek* napisał(a):"oświadczenie dobrej woli"
tu nie ma problemuMUTOPOMPKA napisał(a):spadkobiercy "zrzekną się" samochodu na Twoją rzecz,
dopiero gdy będą WŁAŚCICIELEM tak mi powiedzieli w link4 że moge tylko przedłuż←ć normalnie na zmarłego tatę- ja zniżki tez mam pełneLukesh napisał(a):jarek*, stara umowe mozesz wypowiedziec jakis tam czas przed jej zakonczeniem
ZTCP po roku czasu zabierają Ci jakichś odsetek wypracowanych zniżek, a po 2 latach zabierają wszystkie.jarek* napisał(a):po jakim czasie zniżki zabierają gdy nie ma się nic ubezpieczone? moje auto jest w compensie jakby co
Wg mnie tak, gdyż zatajając fakt siebie jako kierowcy wprowadzasz w błąd zakład ubezpieczeń, a to z kolei pociąga dodatkowe sankcje.jarek* napisał(a):jeśli jednak przeðłużył bym tak jak jest teraz zatając siebie jako kierowce tego auta czy grożą mi jakies konsekwencje prawne w przypadku wypadku/stłuczki?
I tu musisz mieć:jarek* napisał(a):i to mnie martwi bo kit z tą zwyżką ale wtedy ja sprzedaje auto swoje i nic nie jest na mnie i nie wiem czy moje zniżki nie pójdą się j.... i chciałbym żeby było albo na tatę + mnie ale z imieniem i nazwiskiem żeby mi moje zniżki nie uciekły albo tylko na mnie i dlatego chciałbym starą a umowę wypowiedzieć ii założyć nową polise a nie mogę
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości