Pobierz
DelFix na pulpit.
Uruchom jako administrator.
Zaznacz opcje:
- Remove disinfection tools
- Create registry backup
- Purge system restore
Kliknij Run i przedstaw raport po działaniu programu.
Delfix powinien posprzątać po wszystkim.
Dobre rady wujka Win32:Sality
1.
CryptoPreventPomaga chronić się przed popularnym ostatnio bydlęciem szyfrującym pliki użytkownika na systemie. Klucz szyfrujący nie do złamania, więc jak już nas dopadnie to kaplica. Parę słów więcej o programie można znaleźć
tutaj.
2.
Malwarebytes' Anti-ExploitSpam, cracki i exploity - najpopularniejsze drogi szerzenia zagrożeń. Spamu się nie otwiera, instalowanie cracków to strzelanie sobie w kolano i dziwienie się że boli, exploity z kolei są wynikiem niełatania dziur. MBAE jest dobrym pomysłem przeciwko tym ostatnim.
3.
McShieldZacny pomysł programu chroniącego przed śmieciami przychodzącymi z pendrivów i innych mediów przenośnych. W związku z delikatnym "przeterminowaniem" narzędzi typu USBFix i FlashDisinfector, lepiej zainstalować na maszynie McShielda. Sam wie co robić po podpięciu urządzenia zewnętrznego.
1. Pomocy udzielam wyłącznie na licencji beerware!2. Jeśli nie odpowiadam od razu w temacie, to znaczy że mam życie poza internetem. Uszanuj mój dobrowolnie poświęcony czas i nie oczekuj wszystkiego natychmiast. Jeśli nie odpowiadam przez 48 godzin, przyślij PW.
STOP ++> trollom, dzieciom neostrady, emo, Forestom, kotożercom i nienawiści [ nie dotyczy wymienionych wcześniej ]