Kolega yadywonil dyisiaj do mnie y prośbą skonfigurowania tych oto 2ch urządzeń, ze skonfigurowaniem routera ADSL nie mialem problemów po kilku chwilach internet dzialał bez zarzutu, problem pojawil siś w momęcie kiedy router tzebabylo spiac z dodana w zestawie karta WI-FI na USB.
Komputer w 2gim pokoju widzi siec utwożoną zarowno w aplikacji TP linka jak i w systemie, ustwilem na routeze 10 cyfrowe haslo HEX gdy na 2gim kompie chcialem podlonczyc sie do sieci poprosilo o to chaslo (wiec wszystko ok) po wpisaniu wyskakuje conecting i za chwile disconected.
Nie mam pojecia w czym jest problem a i nie mialem czasu zeby siedziec przytym zbyt dlugo.
Moja prośba jest nastepujaca: może ktoś z was posiada zestaw tychużądzeń i poprostu wysle mi plik konfiguracji (bo wiem ze konfigurację tego użądzenia mozna zapisac do pliku.
Albo powie mi co moglem zrobić nie tak.
zastanawia mnie jszzce jedno bo gdy na kompie z Karta USB odpalam program który widzi siec, w zakladce "aboute" pola typu IP DSN BRAMA wszystko jest puste, może tzeba to recznie skonfigurować? lecz kolega powiedzial mi ze kiedys cos takiego robil i to wszystko sie pobralo automatycznie, prosze o pomoc.
Gdyby ktos mogl mi podesłać plik konfiguracji to mój email to : kicaj18o2.pl
Z gory dziękuje