Ten telewizor ma wbudowany dekoder DVB-T. Ma wejście USB - wkładam wtyczkę 4 gb, wchodzę do programu telewizyjnego, wybieram jakiś program, który dopiero będzie (bo nie wiedzieć czemu nie da się nagrać programu, który teraz leci - po wybraniu późniejszego programu mogę cofnąć godzinę i włączyć nagrywanie np. za minutę, bzdura jakaś). Pokazuje się komunikat, że mam sprawdzić czas na magnetowidzie - jakim magnetowidzie?? Dobra, jest komunikat, że zaczyna się nagrywanie, w czasie nagrywania nie można zmienić kanału, bo inaczej nagrywanie się przerwie - kolejna bzdura. Jest komunikat o zakończeniu nagrywania. Otwieram wtyczkę USB z funkcją ,,lista filmów" i... żadnych filmów nie ma, nic się nie nagrało. Co ciekawe, nagrywanie można włączyć nawet, jak żadna wtyczka nie jest wetknięta! Na czym on wtedy nagrywa, pojęcia nie mam. Czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć?
Mam też nagrywarkę dvd, którą włączam przez złącze Euro. Mogłem nagrywać z telewizji analogowej, a teraz, jak ją wyłączyli, nie da się nic nagrać, bo nagrywarka ciągnęła tylko sygnał analogowy z anteny. Czy da się ustawić nagrywanie na tej nagrywarce bez konieczności kupowania kabla usb to usb? Zresztą i tak nie wiem, jak to nagrywanie ustawić.