Postanowiłem w LO podjąć się projektu: Założenia telewizji szkolnej.
Niby mam jakieś podstawy typu jak to wszystko podłączyć i tak dalej, ale są problemy…
Chodzi o to, by sygnał był nadawany w czasie rzeczywistym bez przerwy.
Mamy dość dobrą maszynę... Dostępne łącze o przepustowości ok. 10 MB/s... Dostęp 24/7...
Obraz ma być nadawany z pulpitu (oglądający widzi pulpit z mojego monitora), z takiego powodu, że mogę z pulpitu włączyć dowolny odtwarzacz, wrzucić niezliczoną ilość materiałów nagranych, na playlistę i odtwarzać. Także slajdy ze zdjęciami i tak dalej... Wszystko by było już gotowe i zaoszczędziłoby nam wiele pracy z montowaniem filmów, pokazów zdjęć itp. niż gdybym miał to np. na YT, bądź inne wgrywać. W szkole jest filmoteka, tak więc nie widzę problemów wrzucenia od czasu do czasu na ekran jakiegoś ciekawego filmu.
Teraz kolejny problem... Gdy już uporam się z 1 problemem, chciałbym na ekranie oglądającego umieścić w górnym prawym rogu logo kanału (jak to na telewizję i założycieli przystało xD) i musi ono być widoczne bez przerwy.
Szukałem na forum... Były zalążki odpowiedzi, ale to nie to czego szukam. Proszę o wyrozumiałość i pomoc, gdyż redakcja jest... wszystko gotowe, sprzęt zakupiony i trzeba się jeszcze do tego dobrze zabrać :]