mam problem ze swoim laptopem. Nie wiem czy taki problem już był opisywany czy nie, ale prosiłbym o wyrozumiałość. Wczoraj grałem przez pół godziny w Warcraft 3 przez jakiś czas, wyłączyłem grę i przez 3 godziny nie ruszałem komputera - chodził sobie spokojnie. Kiedy znowu do niego siadłem, internet zaczął się dziwnie zachowywać, nie ładowały się strony albo ładowały przez 5minut - więc wyłączyłem kompa. Po reboocie wyskoczyły opcje uruchomienia w trybie awaryjnym, normalnym itd. próbowałem odpalić normalnie - nic, czarny ekran, procek nie chodzi. Spróbowałem otworzyć awaryjny z wierszem poleceń i przywrócić system - dalej nic, poza tym że dał się tylko przywrócić do wczoraj - czyli dnia, kiedy się zepsuł. Przywracanie nic nie dało. Posiadam preinstalowanego XP Home Edition od 6 lat, ostatni format chyba pół roku temu robiłem. Wiec, nie mając płyty do tej windy, wrzuciłem płytę z Win XP Pro, myślałem że wystarczy skopiować kilka plików z płyty przez Konsolę odzyskiwania, ale to dalej nic nie dało, zostaje mi format albo próba ponownej instalacji i nadpisania systemu, czego chcę uniknąć, bo po tym może się chyba zepsuć pare rzeczy...
Jedyne operacje jakie robiłem w konsoli odzyskiwania są tutaj:
- Kod: Zaznacz wszystko
cd c:\
copy X:\i386\ntldr
copy X:\i386\ntdetect.com
bootcfg /rebuild
Jeżeli ktoś z forumowiczów rozpoznaje problem to prosiłbym o pomoc, nie chcę formatować, a nie jestem przekonany co do nadpisywania systemu.
Z góry dziękuję,
Czołg.