Witam mam problem ze sterownikami od karty dźwiękowej.W ramach porządków odłączyłem subufer od dwoch głosników i komputera,po czym podłączyłem znowu ale nie było dźwięku w jednym z głosników.Znów wszystko odłaczyłem uruchomilem komputer,ale potem w ogóle nie było dźwięku.Odinstalowałem sterowniki (Realtek) zainstalowałem ponownie ale słychać jedynie buczenie,a gdy chce właczyć plik muzyczny w winampie,pokazuje mi się błąd :"DirectSound output v2.4 error".Próbowałem z kilkoma innymi sterownikami realtek'a ale nic nie przyniosło poprawy.Sprawdziłem programem Aida32 ale nie ma nazwy karty dźwiękowej jest tylko nazawa płyty głownej:AN52S(MCP65).Program ten równiez wskazał ostrzeżenie,dotyczące "dokładności danych DMI ktore nie są pewne"
A w menedzerze urządzeń nie wyświetla się nazwa karty dźwiekowej,tak jakby w ogóle jej nie było.Gdy wejde w menedżer urządzeń->Widok->pokaz ukryte urzadzenia mam,zolte wykrzykniki przy: Parport,PartMgr,Si3314r5,Sterowniku magistrali PCI i Sterowniku Pnp magistrali ISA/EISA.
Proszę o pomoc.
Dodano Dzisiaj, 23:51:Karta dźwiękowa : nVidia mcp65 high definition audio controller
Płyta głowna: Abit AN52(S) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
ściągnąłem sterowniki do karty,ale nic to nie dało,dźwięku nadal nie ma.