przez GiveMeBeer 29 Cze 2012, 23:38
Jakoś jeszcze się nie zdecydowałem. Sprawdzałem od czasu do czasu aukcje SGS na allegro, ale jakaś mega oferta mi się nie trafiła więc z zakupem specjalnie się nie spieszyłem. Może to i dobrze, bo pojawiła się jeszcze jedna wątpliwość. Wątpliwość znana światu jako Sony Xperia U. Specyfikacja techniczna wygląda imho dość ciekawie. Dwurdzeniowy procesor. Niezły układ graficzny (Mali-400MP). Na aparat/kamerę też raczej nie widziałem, żeby ktoś narzekał. A do tego, o dziwo, spokojnie mieści się w moich funduszach.
Ale żeby nie było zbyt różowo, są też minusy w/w sprzętu. Szczególnie boję się braku slotu kart pamięci. Czy wbudowane 8gb wystarczy w przypadku smartfona? Ile z tego jest rzeczywiście dostępne dla użytkownika? Wiadomo, filmów na telefonie nie mam zamiaru przechowywać (zgram na dysk jak tylko będzie okazja), muzyki tez raczej niewiele (może z 1gb mp3). Czy to, co mi zostanie pozwoli na w miarę komfortowe użytkowanie? Ile pamięci Wy wykorzystujecie?
Druga sprawa, która mnie niepokoi to obudowa. Jej kształt i wygląd pozostawię bez komentarza. Jednym się podoba, innym mniej. I choć należę do tej drugiej grupy, to nie zamierzam kupować sprzętu elektronicznego ze względu na wygląd. Obudowa ta nie wygląda jednak zbyt solidnie. Ostre krawędzie sprawiają wrażenie kruchości, a ponadto całość wydaje się być przez to niewygodna w użyciu. Czy tak jest rzeczywiście, czy to tylko błędne wrażenie na podstawie obrazków?
Kolejna sprawa, jak w tym modelu działa ekran? czy jest czuły na dotyk, precyzyjny?
Proszę o odpowiedź na powyższe pytania. Inne opinie, informacje, czy też sugestie czym się kierować i na co szczególnie zwracać uwagę, które pomogą w wyborze smartfona również mile widziane.