Od 2 tygodni z moim laptopem zaczęło się dziać coś dziwnego ... przeinstalowałem więc system. Po reinstalce wcale nie było dużo lepiej, stare problemy ustąpiły, ale pojawiły się nowe, a mianowicie
- skok zużycia procesora zaraz po starcie systemu przez procesy iFrmewrk i ZCfgSvc - po ich wyłączeniu procesor wraca do 0% zużycia i wszystko działa jak powinno, Dodam, że nigdy nie miałem nawet podobnych problemów
- Problem z firefoxem opisany w osobnym temacie
- Skok Pingu w grach, w trybie multiplayer - co kilkadziesiąt sekund ping niewyobrażalnie rośnie na 2-3 sekundy po czym spada i już wszystko jest ok. Przykładowo z 30ms pingu robi się 4000ms ;/ znacznie utrudnia to efektywną grę
ZUŻYCIE WYGLĄDA TAK ;/

Zaznaczam, że mam 3megowe łącze z firmy Aster w Krakowie [ 3000mbps download, 512mbps upload ] przechodzące przez router D-link ... ustawienia routera są poprawne, wcześniej bez problemu działał kilka miesięcy, więc to wykluczam.
Pozdrawiam - błagam pomocy bo już mnie wykrzywia
Dodano Dzisiaj, 17:13:
Nikt nic nie wie to może tak :
ifrmewrk.exe is a process associated with the Intel PRO/Set Wireless software and provides additional configuration options for these devices. "This program is a non-essential process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.\r"
Owszem używam
i jak dotąd działał prawidłowo ;/ - po zakończeniu procesuIntel PRO/Set Wireless software
wciąż działa prawidłowo a wszelkie dolegliwości związane ze zwolnionym działaniem kompa przez przeciążenie cpu znikają.iFrmewrk i ZCfgSvc
Więc moje nowe pytanie brzmi ... czy mogę ściągnąć inny program i jaki do obsługi bezprzewodowego internetu ;/