Witam, od kilku dni mam problem z internetem. Normalnie, podczas gry w cs'a lub league of legends, miałem ping na poziomie 50-70. Właśnie od kilku dni zauważam, że zaczął mi dziwnie skakać ping do góry, przez co nie mogę nic prawie robić, nawet jest problem z oglądaniem youtube czy twitcha. Wartość na jaką mi skacze ping się zmienia co kilka godzin, np. wczoraj miałem ping na poziomie 80-110, który skakał do 150-170, a dzisiaj już prawie normalnie, 60-80, a co jakieś 10-15 sekund wskakuje na 2-3 sekundy na 90-100. Do tej pory używałem McAffee, jednak nie widział on problemu, a gdy zmieniłem antywirusa na esetnod32, wykrył on 27 problemów, wśród których był program o nazwie... InternetSpeedSlower... Myślałem że to rozwiąże mój problem, wszedłem na parę minutek do gry i było spokojnie, bez skoków. Następnego dnia problem powrócił. Używam laptopa podłączonego do Wi-Fi, i tylko na nim jest problem. Gdy podłączyłem internet kablem, ten problem wciąż istnieje, różnica jest tylko taka, że przez kabel mam 3-4 ms mniej, wiadomo czemu.
Jeżeli antywirus nie wykrywa więcej problemów, a na innych urządzeniach internet działa normalnie, prosiłbym o podanie jakichś możliwych przyczyn tego spowolnienia, a właściwie skoków pingu. Na 99% nie jest to wina dostawcy. Z góry dziękuje za wszystkie pomocne uwagi i propozycje