Kilka dni temu zachciało mi się naprawy OS z płyty i po całej "operacji" okazało, się że mam "rozjechany pulpit, okno przeglądarki jest bardzo duże i nie mogę zmienić rozdzielczości ekranu. Po prostu suwak stoi w miejscu i nie da się go przestawić. Szukałem rozwiązania w necie, ale niestety nic nie pomogło. Myślę iż jest to związane z kartą graficzną (ale nie jestem do końca przekonany o tym) nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X. Próbowałem zainstalować najnowsze sterowniki do niej, ale nic z tego bo wyskakuje mi taki komunikat: "Program instalacyjny NVIDA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę."
Próbowałem zainstalować sterowniki jakieś stare, ale po całej operacji niby wszystko dobrze a nadal nici ze zmiany rozdzielczości czy zainstalowania nowszych sterowników.
Myślałem, że przed instalacją nowych sterowników wcześniej trzeba odinstalować stare, ale nigdzie ich nie ma.
Poradźcie proszę co mam zrobić bo oszaleję z tym ogromnym nie mieszczącym się oknem przeglądarki i skaczącym obrazem podczas przewijania strony.
Nie jestem za bardzo obeznany w komputerach więc jeżeli to możliwe to prosił bym o możliwe przystępne wyjaśnienie.
Win XP Pro, SP2, LCD 19"
Z góry dziękuję za pomoc.