Rozwiązanie problemu jest więc tylko jedno, rozbudować to co mam w miarę niskim kosztem i dociągnąć do nowego kompa.
Mój aktualny sprzęt:
Procesor: Intel Pentium E2200 @ 2.2GHz (nie kręcony)
Płyta główna: Gigabyte 945GCM-S2L (nie znam tej płyty szczerze mówiąc, nie wiem do czego się nadaje ale chyba mogę wykluczyć OC)
RAM: 2GB DDR2 333MHz
Karta graficzna: GeForce 9500GT 512MB
Zasilacz: Modecom Feel 400W (wiem wiem, czarna lista, wymieni się jak trzeba)
Jak wyżej, chce go nieco upgradować żeby w miarę sensownie pograć, tytuły w które mierze to GTA IV (gram teraz na low i jest spoko ale jednak wolałbym ją zobaczyć w lepszej jakości), Team Fortress 2 (raany, 15FPSów miałem po ostatnich updatach i musiałem przestać grać bo się nie dało), Battlefield 3 (podobno jest genialnie zoptymalizowany więc po cichu liczę, że da radę) no i jak Bóg da to Far Cry 3
Budżet myślę, że ustalimy na ok 1000zł ale jak przekroczy to nie ma sprawy pod warunkiem, że będzie to jakaś sensowna propozycja a nie składanie kompa pod ultra w Crysisie 3.
Procesor o jakim myślałem to E8400, nie drogi a na ten socket ciężko o coś lepszego, z drugiej strony jednak nie wiem jak to będzie z kręceniem go na tej płycie. O karcie nie myślałem, może GeForce 460? Ludzie grali na nim i E8400 na ultra w BF'a i GTA IV o_o.