Obecnie mam Internet bezprzewodowy Plus 3 GB na miesiąc i jest jeszcze drugi to Internet mojej mamy i tez jest z plusa, tylko, że bez limitowy bo z jakiegoś projektu Go dostała i właśnie ten Internet chce do routera podłączyć aby korzystać z netu na swoim smartfonie poprzez siec WiFi i na notebooku przez kabel sieciowy i żeby mama łączyła się routerem poprzez kabel sieciowy.
I tu jest problem odnośnie podłączenia się do internetu z plusa modemem Huawei E3131 na dwa komputery Notebook Acer extensa 5620 i PC Actina poprzez router Edimax LT- 6408n, z tym, że podłączenie poprzez kabel Sieciowy rj45 podłączony do routera, a do routera modem e3131 właśnie.
I tu się schody pojawiają, bo za pierwszym razem kiedy konfigurowałam router tak jak w instrukcji obsługi od plusa, to na stronie konfiguracyjnej w przeglądarce ustawienia zrobiłam wg instrukcji z plusa, ale to najwyraźniej nic nie dało, bo na obydwu komputerach w dostępnych połączeniach to na notebooku jest niby „Plus 4 – Brak dostępu do Internetu”, więc próbowałam w przeglądarce wejść na obojętnie jaką stronę to w lewym dolnym rogu jest informacja „ Łączenie z hostem…” i potem Sieć jest niedostępna , a kiedy jest połączenie z modemu przez aplikacje Plus Internet czy Mobile Partner to wszystko jest w porządku, jest transmisja danych i jest rozpoznana sieć. Na PC jest gorzej, bo natomiast w dostępnych połączeniach niby coś łapie, ale cały czas jest „Trwa Identyfikowanie Sieci- Brak dostępu do internetu”, ja nie umiem tego zrobić, a wolałabym się nauczyć na przyszłość co i jak po kolei. Więc proszę o pomoc
Z góry dziękuję.