mam pytanie : jak się robi restart biosu?? czy wyjęcie baterii na kilka minut coś pomoże?? czy po włożeniu baterii powrócą ustawienia domyślne?? i czy w ogóle to jest bezpieczne??
ponieważ zaistniała taka sytuacja: włączyłem kompa i po odczytaniu napędów (jak tylko uruchamia się komp) przed powitalnym ekranem systemu pojawiły mi się dziwne komunikaty na czarnym tle było chyba z 6 linijek i dalej stało nie chciał się system uruchomić potem w biosie przestawiłem coś tam o boot... (to chyba funkcja autostartu zaraz nad tym co się zmienia żeby pierwsze odczytywało chodzi mi o napędy czyli najpierw floppy potem cdrom...itd to to co jest nad tym przestawiłem na disable i wtedy uruchomił mi się system z tym że podczas pracy systemu uruchamia mi się napęd dyskietek znaczy tylko lampka kontrolna i jedno takie chrząknięcie jak by próbował odczytać dyskietkę ale nie wyskakuje żaden komentarz typu włóż dyskietkę czy brak nośnika poprostu zapala się kontrolka chrząknięcie i koniec ale to się dzieje co minuta może dwie może płyta mi pada??

z góry dziękuje
POZDRAWIAM