przez dark 12 Maj 2005, 23:04
Rozumiesz pojęcie budowania pakietów? Z tego co zauważyłem nie bardzo znasz ten temat. Zastanawiałeś się może kiedyś jak powstaje pakiet binarny? Z tego co mi wiadomo, żeby coś stało się binarką należy skompilować kod źródłowy. No cóż, postawy programowania się kłaniają.
W sumie co ja mogę wiedzieć? Hmm... na cholerę mi ładnie przygotowany pakiet binarny, który ładnie instaluję i szybko usuwam? Lepiej łazić po drzewie katalogów i usuwać, czyż nie?
Heh... budowałeś kiedyś pakiet? Pobrałeś źródła i przygotowałeś odpowiednio, by następnie powstał z tego (z tego co widzę używasz Aurox'a) RPM?
Apropo tej Twojej kompilacji... Gentoo słynie z tego, że całe oprogramowanie ładnie kompiluje się... Wzrost wydajności to jakieś 5% w stosunku do pakietów binarnych dla architektury i386. Szał pyty po prostu, nie?
Będę musiał poszukać testów wzrostu wydajności i podać link, ponieważ teraz jestem tylko gołosłowny.
BTW buduje pakiet binarny ze swoim kernelem... No tak, skopałem, lepiej kompilować i jak kernel nie odpowiada to usuwać "ręcznie"... Heh... Późno już jest... może więcej nic nie piszę, wkońcu to tylko bzdury.
Long Hard Road Out Of Hell...