Garret napisał(a):1. Instalacja systemu bez zbędnych rzeczy (wywaliś sporo można i dodać także "obce programy" w nLite)
więc jak byś chciał tak zrobić to musisz sobie zrzucić całą płytkę z win XP na dysk i programem nLite się trochę pobawić, według własnych upodobań, potem efekty twojej pracy wypalić na płytke i zainstalowa od nowa system.......więc to raczej opcja na przyszłość......
Garret napisał(a):2. Wyłączenie niepotrzebnych usług
panel starowania / narzędzia administracyjne / usługi składowe /........i tam po lewej zaznaczasz usługi ( lokalne ) i również kombinujesz według własnych upodobań......
Garret napisał(a):3. Skonfigurowanie systemu pod kątem wydajności a nie wyglądu
kliknij prawym klawiszem na "Mój Komputer" / właściwości / zakładka "zaawansowane" / przy opcji "wydajność" kliknij "ustawienia" / i tam najlepiej opcja "dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności", możesz zostawić "użyj wizualnych stylów okien i przycisków" czy jakoś tak.....ale to również od ciebie zależy....
Garret napisał(a):4. Instalacja tych programów, które są Ci potrzebne (z których najczęściej korzystasz)
tego chyba nie trzeba tłumaczyć....
Garret napisał(a):5. Zainstalowanie i skonfigurowanie porządnie sieci (protokołu TCP/IP) oraz firewalla i antywirusa
ja jedynie mam włączonego firewalla w windowsie ( mam xp z sp2 ) i dodatkowo mam avasta.....a co do cieci to ja po formacie tylko dodaje protokół IPX, netbios.... i w TCP/IP zmieniam ip na 192.168.1.1, ale nie wiem jak u ciebie jest.........( ja mam z kumplami sieć....poza tym neo 128....i formata co 2 tyg, więc ja mam praktycznie cały czas szybciutki windows :D a na dodatek athlona 64 2,8Ghz i 1024 ddr 400.....i jakoś na razie nie narzekam....)
400.....)
i po ptokach ....