Czy można przyspieszyć pracę dysku twardego żeby wszystko szybciej działało? Słyszałem, że można ale nie jestem pewien. Jeżeli już to czy to dużo da? z góry dzięki : )
filip.ludwik napisał(a):ale narzędzie chyba z Hitachi
filip.ludwik napisał(a):Czytałem to w jakiejś gazecie i nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć o co chodzi
razor_71 napisał(a):szkoda , że to dotyczy tylko dysków Hitachi
czmu nie działa dla seagate??
PCFormat napisał(a):..z wyjątkiem Segate'a (napędy tej firmy nie współpracują z AAM)
razor_71 napisał(a):Rafał123 sprawdzałeś ?
razor_71 napisał(a):się mylić chociaż to nie oznacza , że głupoty gadam(pisze)
Rafał123 napisał(a):dało sie bez problemu podkręcić AAM
MUTOPOMPKA napisał(a):A wiesz, co to jest?
MUTOPOMPKA napisał(a):Bo tego się "nie podkręca" i nie ma wpływu na osiągi dysku.
PC Format napisał(a):Działanie AAM polega na konfigurowaniu sposobu pracy głowicy dysku twardego. Dzięki tej funkcji użytkownik może ustawić napęd tak, żeby pracował np. wolniej a ciszej lub nieco głośniej ale z zwiększoną wydajnością.
PC Format napisał(a):... w sprzyjających warunkach może wynieść nawet 30-40 procent
To pisali eksperci nie ja więc oni wiedzą lepiej.
Rafał123 napisał(a):Działanie AAM polega na konfigurowaniu sposobu pracy głowicy dysku twardego. Dzięki tej funkcji użytkownik może ustawić napęd tak, żeby pracował np. wolniej a ciszej lub nieco głośniej ale z zwiększoną wydajnością.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości