NiQusia napisał(a):Witam. Mam nadzieję, że pomożecie

Otóż sytuacja wygląda mniej więcej tak:
ściąga mi się film z rapidshare'a, a ja sobie klikam na gg. Nagle rozpoczyna się kopiowanie plików do folderu, ja nie zauważam i BACH. Ściąganie się wyłącza. Pisząc na gadu, musiałam coś nawciskać i prawdopodobnie było to "anuluj" w oknie ściągania.
Kiedy wpisałam pełną nazwę tego, co mi się ściągało w "wyszukaj" nie znalazło mi żadnego pliku o takiej nazwie.
No i tutaj moje pytanie. Da się odszukać / odzyskać / przywrócić to, co ściągałam, czy już raczej wszystko stracone i muszę czekać trzy i pół godziny, zeby znów móc coś ściągnąć z Rapida?
Niech Bóg pobłogosławi w dzieciach tych, którzy mi pomogą ^^
Z góry dzięki.
A co Wy wszyscy za głupoty piszecie w ąciągać czy coś podobnego...
Otóż podczas ściągania plik się zapisuje w folderze tymczasowym na dysku C:/
Ja takie pliki niby skasowane znajdują poprzez WinRAR-a lub 7-Zip... bo takich archiwizatorów używam, A konkretnie dlatego poprzez te programy poniewać pokazują wszystkie ukryte zwykłe jak i te ciutkę niebezpieczne - systemowe pliki, malutki błąd przy kasowaniu i .... BUM , dlatego domyślnie Windows nie oferuje pokazywania ukrytych i systemowych plików.
Więc jak używasz NiQusia w/w programu to dobrze. Twój kawałek filmiku jest w tej lokacji:
-Dysk lokalny C:/
-Document And Settings
-(tutaj Twoja ksywka w kompie...) czyli folder tzw. użytkownika komputera (jakby forum by było twoim kompem

to nazwa by była NiQusia)
-Ustawienia lokalne
-Temporary Internet Files
-Content.IE5
No i pojawi Ci się 4, 8 żadko kiedy więcej folderów z dziwnymi oznaczeniami na przykład 8T0F4VOV itp.
W jednym z nich znajdzie się ściągnięty plik
Wystarczy wtedy kliknąć lewym klawiszem myszki na plik i przeciągnąć go w dowolne miejsce, zostanie on skopiowany.
A jak chcesz się bawić inaczej to musisz poczynić następujące kroki.
Klikasz na START i Panel Sterowania, a następnie na Opcje Folderów
Następnie klikasz na górze folderu na zakładkę Widok.
I tam będzie folderek mały : Ukryte pliki i foldery
Zaznacz kółeczko z : Pokaż ukryte pliki i foldery
i OK
Potem szukasz tak samo jak to wcześniej opisywałem
Przy próbie otworzenia folderu z tymi dziwnymi oznaczeniami może się pojawić komunikat o jakichś tam dziwnych zagrożeniach czy jakoś tak.. ale to ignorujesz i wchodzisz w każdy szukając swojego kawałka filmu....
A co do gościa który proponuje używanie eMule... to się już nazywa wyższy stopień piractwa, ponieważ o ile NiQusia ściąga pliki (mowa tu o filmach, ewentualnie o mp3) z netu co od biedy nie można nazwać 100-procentowym piractwem, bo prawo bliżej co do filmów i muzyki nie określa stopień piractwa, bo po prostu nie nadąża to prawo za postępem jakim jest internet, tak używanie eMule i podobnych programów przy ściąganiu filmów i muzyki jest 100% czystym piractwem i są na to paragrafy, poniweaż z chwilą pobierania także udostępniamy pliki, a udostępnianie to już jest piractwo.