Bardzo proszę o sprawdzenie logów.
Po podpowiedziach kolegi z innego działu forum odinstalowany Blueconnect Compressor, który prawdopodobnie mógł byc przyczyną samoistnych restartów komputera (w dzienniku zdarzeń restart następował bezpośrednio po zgłoszeniu problemów z uruchomieniem tcpipBM.sys- zgłaszał niezgodność). Nastepnie czyszczenie Wise Registry (duzo błędnych wpisów wywalił) i CCleaner. Po sprawdzeniu logów nadal widac było resztki McAfee i Avasta. Dziś je usunęłam przez McAfee Removal Tool i Avast Uninstaller tool (nie pamiętam tej ostatniej nazwy). Potem przepuszczony przez TDSSKiller- nie znalazł żadnych threats. Ten kolega, który mi pomagał w innym dziale skierował mnie teraz do Was- pisze, że widzi ślady po infekcjach i że coś manipulowało z LSP. Także licze na Waszą pomoc, bo mi to nic nie mówi

Laptop Lenovo Y550, Windows 7 wersja 64-bit, niestety już po gwarancji- ma 2,5 roku. Użytkowany tylko właściwie do neta, czasem film, żadnych gier. Jak się zaczęły te restarty to się wystraszyłam , no i napisałam na forum

Oczywiście sprawdziłam te emule przed dzisiejszym OTL, zgodnie z zasadami, mam nadzieję że nie złamałam regulaminu w żaden sposób...
Liczę na Waszą pomoc!
Ps. Jak juz bedzie wszystko ok (tzn. jak podpowiecie co jeszcze mogę podziałać