Mam starszego kompa i chciałbym go zrobić trochę sprawniejszym. Nie potrzebuję wielkich cudów, bo to ma być komp na stancji głównie do internetu, obejrzenia filmu, słuchania muzyki, pracy (worrd, excel itp) jakiejś gry (nie jestem wielkim graczem, nie gram dużo i starsze gry mi w zupełności umilą czas). Wiem że najlepiej byłoby kupić nowego ale wiadomo są inne wydatki. Tak więc proszę was o pomoc w doborze jakiegoś sprzętu używanego z Allegro, aby było to kompatybilne. Jak macie jakieś propozycję to dawajcie linki. Cena myślę że wyjdzie w praniu, gdyż takie części to raczej tanie są. niżej podałem przykłady co ja bym dał, tylko mówię od razu że się nie znam na komputerach.
Puki co komp wygląda tak:
Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna
Typ procesora AMD Athlon XP, 1050 MHz (10.5 x 100) -jest to AMD Athlon XP 1800 (1400 MHz) ale chodzi na niższych ustawieniach gdyż się grzeje i i resetuje na ustawieniu na 1400 MHz stąd wymiana na coś innego
Nazwa płyty głównej MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8367 Apollo KT333
Pamięć fizyczna 512 MB (DDR SDRAM) -tu są 2 kości po 256 i jedno wolne miejsce i chciałbym dodać kość 512 i nie wiem jaki ten ram dobrać wiem że DDR ale tam są podane jakieś inne dane więc nie mam pojecia jak się za to zabrać.
Typ BIOS'u AMI (07/10/02)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Ekran
Karta wideo GeForce4 MX 440 (64 MB) tutaj też wymiana bo ta karta jest coś uszkodzona i coś nie zawsze działa (podczas grania)
Karta wideo NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) (64 MB)
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce4 MX 440
Monitor LG 775FT Plus [17" CRT] (123024008)
Multimedia
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Sieć
Karta sieciowa Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (109.110.204.139)
Zasilacz: ModeCom 350V
I teraz jaki dać procek czy mógłbym dać coś takiego np:
AMD Athlon 64
czy lepiej coś podobnego do tego co było wcześniej np:
Athlon XP
Kartę graficzną myślałem nad:GeForce FX5200 ale tu tez jest dużo tego i karta karcie nie równa.
Oraz chciałbym kartę TV czy coś takiego może być?? Leadtek WinFast TV2000 XP Expert