Proszę o komentarz tych dwóch zestawów:
3GHz 4GB DDR3 GT240 1GB4x3GHz 4GBDDR3 1000GB GT430/1GBNie jestem zbytnio ufny, jeśli chodzi o niskie ceny i to co się za nie dostaje. Nie komentujcie zasilacza, bo wiem, że nadaje się tylko do wymiany (poza tym 2 lata gwarancji z tym zasilaczem, więc nie ma się czym przejmować

), ale chodzi mi raczej o resztę sprzętu i "haczyki" jakie mogą zostać zastosowanie. Bo całokształt wydaje się świetny: cztery rdzenie, grafika (mało wydajna, ale lepsza niż np. taki 7600 GT, który posiadam), pojemny dysk i 4GB pamięci. Pytanie moje jest następujące: na czym w takie razie mogą klienta wyru**ać, żeby im się ten interes opłacał. Zaintrygowała mnie różnica cen między tymi zestawami, gdyż 4 rdzenie + nowsza karta (z tego co wyczytałem w internecie), a cena tylko o 50zł wyższa. Z ciekawości wszedłem na esc.pl i stworzyłem zestaw podobny do jednego z zestawów, i okazało się, że którego bym nie sprawdził to na esc wychodzi o minimum 200 zł drożej. Pytam, gdyż na składany raczej się nie nastawiam, bo ceny są jakie są, żałuje do tej pory, że nie kupiłem w maju, niestety teraz sytuacja przymusiła, a z gotowych zestawów tutaj, to za 1460 jest dopiero komputer z kartą graficzną, i trzyrdzeniowym procesorem. Wiem, że za to dużo wydajniejszy niż ten z allegro i jeszcze rozważę na pewno zakup składanego, ale narazie proszę o odpowiedź, bo nawet z czystej ciekawości jestem zainteresowany tym, o co pytalem.
pozdrawiam