posprawdzalem wyrywkowo kilkanascie programow i nie natrafilem na slad tego co opisujesz
faktycznie program Unchecky ma ilosc pobran z kosmosu ale zwalam to na zwykly blad licznika w php
powod dla ktorych przy innych programach jest duzo pobran jest rownie trywialny - po prostu licznik nie jest zerowany z kazda nowa dodana wersja danego programu

wyjasnimy na przykladzie
program A w wersji 1.0 mial 1000 pobran
wyszedl program A w wersji 1.1 i mial 100 pobran co razem daje nam 1200 pobran na programie A (bez rozpisywania sie jaka wersje)
teraz program A jest w wersji 15.7 i ma zsumowana ilosc pobran 25000
mam nadzieje ze teraz kumasz mechanizm jaki tu dziala
Michal.Jablonski napisał(a):Wiem, że robicie to specjalnie aby zwiększyć odwiedziny i wyprzedzić konkurencję.
obawiam sie ze nikomu na tym nie zalezy zreszta programosy (jako forum) jest juz tylko cieniem siebie sprzed lat i choc to moze i bolesna prawda - nie znaczy juz wiele w swiatku internetowym
portal trzyma sie dobrze i nie ma potrzebu kombinowania z licznikiem pobran bo ani to nie zwieksza ilosci unikalnych odslon z ktorych sa dochody (wyswietlane reklamy) ani nei sprawia ze portal staje sie bardziej profesjonalny w oczach innych
pisze to jako osoba ktora prawie 10 lat jest zwiazana z programosami i byla w pewnym momencie jednym z jej administratorow - nie sadze aby jakiekolwiek przekrety mialy tu miejsce bo zwyczajnie nei byloby z nich praktycznie zadnej korzysci
co do
Michal.Jablonski napisał(a):wielokrotnie pisałem odnonie tych ilości pobrań w komentarzach pod opisami programów. I co się stało? Moderatorzy olewali i je kasowali, aby pozostali userzy tego nie widzieli.
to sie nie wypowiadam bom nie jest wladny