Mój problem polega na tym że chcę pobrać paczkę plików, które kolega mi udostępnia na dwóch serwerach hostujących, gdzie wiem że niema limitów z pobieraniem, a mimo to nie obieram z prędkością 200kb/s jak to powinienem tylko ledwo 10 a na drugim ledwo 40. Brat ma pc podłączony do mojej sieci lan, mamy router adsl z wi fi, przez co gram sobie na nintendo ds online. no ale problem jest taki że wszystko wolno chodzi, filmiki na yt. dzwoniłem do znajomego co sie bardziej na sieciach zna niż ja, ale on zajęty zdołał mi tylko poradzić bym przeskanował pc, tak zrobiłem i mam czysty jak nic, brata trzeba zeskanować ale go aktualnie niema, więc PC jego jest OFF. No więc skoro nikt mi sie nie wpiernicza na sieć, gdyż wyłączyłem wi fi na sprawdzenie czy ktoś się do mnie podłącza i dlatego taka niska prędkość... Ale z drugiej strony też niema kto sie do mnie podłączać bo mieszkam, na końcu miasta xD
No więc jak to kolega mówił żebym także zeskanował swoją sieć, czy jakiś trojan sie nie przysadził albo coś. Niestety nie moge znaleźć programu umożliwiającego mi to, gdyż do skanowania dysku mi nie jest żaden potrzebny, najnowszy avast w zupełności mi starczy i robi swoje.
Przeszukałem goodgle. Ale znajduje jakiś programy, które z opisów owych oprogramowań nie są raczej tym czego szukam dokładnie.... A po przemyśleniu całej sprawy, i ogarnięciu że brat niema na swoim PC żadnego antywirusa, bo wychodzi z założenia że skoro ma nowy pc to żadnych wirusów niema i nie będzie (Imbecyl...)... to Prawdopodobnie mój znajomy ma racje że poprzez niego lub mnie w jakiś sposób na sieć wbił się jakiś trojan albo co.
I teraz was ludzie dobrej woli, proszę o pomoc, jakąś fachową, godną zaufania.