Jestem fotografem amatorem. Robię zdjęcia do różnorakich filmików poklatkowych itd. co sprawia, że mam katalogi pełne przemieszanych zdjęć o róznych nazwach. Czasami potrzebuje dostrzelac pare fotek i wrzucic do katalogu ze starymi zdjęciami i tu jest mój problem. Mój aparat przy kazdym włączeniu zapisuje fotki o takich samych nazwach (dsc_0001, dsc_0002 i po kazdym włączeniu znowu dsc_0001 itd.), więc potrzebny mi jest program, który po włączeniu zmieniałby nazwy zdjęć w danym katalogu (np. 01, 02, 03 ...) i układał je w kolejności zrobienia. Czyli jak bym dorobił kolejna serię fotek to wrzucałbym je do tego katalogu, uruchamiał program a on znowu by układał zdjecia w kolejnosci zrobienia tylko, że dawałby im nazwy nastepujace nazwach zdjęć z poprzedniej sesji (stara się kończy na 21, to aparat zmienia w nowej na 22^). Doradzi mi ktoś coś
PS. Przepraszam za lekką nielogiczność tego co piszę albo jakieś błędy językowe, ale warunki w jakich przyszło mi pisać tego posta śa naprawde nie do zniesienia.
PS2. Niestety nie znam sie za dobrze na komputerach dlatego z góry przepraszam za moją niewiedzę.