-wolny start systemu (ładuje sie dość spory kawałek czasu jak na 1,4 i 512ddr)
-samoistne resety komputera i nie wiem czemu sie tak dzieje
-nie pokazuje mi w Moj komputer ikony Cdroomu.Próbowałem różne podłączenia w kompie z taśmami i nic.Napęd działa otwiera sie normlanie i reaguje.W systemie w Menadzerze urządzen pokazuje ze sterownik cos nie teges to od nowa instaluje i pupa.Nawet włożyłem płyte windowsa i patrzyłem czy wykryje ją w i zacznie instalować jak komp bedzie sie uruchamial i zrobił to a ikony dalej nie ma.
-ostatnie zawiechy kompa.Włączam go i otwieram moj komputer.I kiedy chce zamknąć okno z paska zadań klikając prawym przyc. myszy to tylko rozwija sie menu z opcjami (zamknij eksploruj itd) i dalej dupa nie moge wybrac opcji.Komp pracuje ale okno tak zawieszone juz zostaje...Ostatnio explorer sie zamknął i dopiero coś sie nie zawieszało ale to na krótki czas.
Więc jak widać szlag może człowieka trafić.
Możliwe przyczyny tego stanu rzeczy:
-Pobrałem grę w formacie .uha.I przed jej instalacją wszystko było OK.Jak tylko kliknąłem instal.bat i komp po pewnym czasie wymagał resetu,po nim ikony cdromu nie bylo w MK.Mogło sie coś zrąbać w systemie po tym uha i teraz kicha.
-Wkładałem ramy nie dawno.I jak odpalałem kompa poszedł mi jakiś dym nie wiem dokładnie z czego czy z gniazda ramów z płyty głownej czy z samych ramów.Nie wiem nie widziałem dokładnie.Teraz jak te same ramy juz siedzą nic sie nie pali..Może jakaś czesc sie nadpaliła i wszystko teraz wariuje te taśmy nie łączą itd.
-Antywirus.KIS ja go używam i on byc moze jest odpowiedzialny za to jak chodzi moj komputer.Moze spowalniać system a ja o tym nie wiem.Dlatego bede szukał inicjatywy na antywira tak aby chronił mnie skutecznie podczas surfuwoania po necie (najlepiej jakiś xxxx Internet Security)
Więc teraz tak.Co radzicie lub co sądzicie o tym??Czy format dysku pomoże?
A moj konfig:
Procek 1,4 athlon
512 ddr
zasilacz Feel 300W
płyta główna AK 31 shuttle
Ge force 2 mx400
dysk segate barracuda 80gb Ultra-ATA