Poprawiałem wtyczki do komputera i zasilacza , sprawdzałem w innych kontaktach i nadal nie działało. Lampka kontrolna w zasilaczu się nie świeciła. Kupiłem nowy zasilacz z firmy HP , bo z DELL ( zasilacz jaki byl orginalny w tym laptopie ) nie było a pasowała wtyczka i 'ładowało' laptopa. Gdy wróciłem do domu podłaczyłem laptopa to okazało się , że ładowarka jak by nie ładowała , chodź laptop działa . Nie pokazuje mi sie w dolnym prawym rogu , że się ładuje -> zrzut http://i56.tinypic.com/2v9pypv.png . W sumie ładowarka działa bo czuć , że się lekko nagrzewa podczas swojej pracy , ale nie ładuje baterii. Przy poprzednim zasilaczu(DELL) działało wszystko normalnie, czyli ładowała się bateria a przy HP już nie ładuje się . Problem polega na tym, że poprzednio laptop został rozładowany do końca i jeśli odłaczy się go od prądu to się za moment wyłacza i miga dioda na czerwono a gdy podłaczony do prądu pokazuje się , że się laduje czyli świeci się cały czas lampka biała .Czy da się coś zrobić by się bateria ładowała? - bateria jest bankowo dobra bo wczoraj normalnie się ładowała a przy zakupie nowego zasilacza juz nie. Jesli ktos moglby mi pomoc , to bede naprawde bardzo wdzieczny... - bardzo mi na tym zalezy. Z gory wielkie dzieki !.Pozdrawiam Dane techniczne komputera :
Model: Dell inspirion 1545
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz
Pamięć ram : 2.00 GB
Typ systemu: 64- biotowy system operacyjny
Wersja systemu Windows : Windows 7 Home Premium
Karta graficzna: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Zasilacz orginalny DELL:
V85
Zasilacz HP :
V85