Jestem posiadaczem 3-letniegpo della studio 1537. Mam problem z postawieniem systemu na nowo. Przy próbie instalacji Visty lub win 7 tuż po pierwszym oknie powitalnym, gdzie mamy możliwość m. in. wybrania języka, klikam zainstaluj teraz i pojawia się bluescreen o kodzie błędu 0x0000000124. Natomiast jeśli chodzi o instalacje systemy XP to w momencie gdy jest ok 10 minut do konca instalacji ( czasem już zacznie się finalizowanie instalacji lub jeszcze nie zdąży) następuje restart i wracamy do etapu 39 minuty tj. 2 kroku instalacji systemu i tak w pętli.
Przeskanowałem pamięci metestem - czysto, dysk twardy VIctoria 4,46 - czysto. probowalem mimo wszystko na innym dysku i innych pamięciach dzieje się to samo. Dodam jeszcze że po wyłączeniowy opcji w biosie intel step speed, w przypadku instalacji VIsty i 7 bluescreeny zaczynały się nieco szybciej tj. na etapie pierwszego przesuwającego się paska, a w przypadku instalacji XP resety zaczynały się po 1 uruchomieniu podczas instalacji czyli jeszcze przed 39minutą. Pomyślalem zeby zrobic flash biosu, natomiast wszystkie biosy na stronie della są pod system windows.. I jestem w kropce.. Brak mi pomysłow.