Zwracam się do wszystkim mianowicie mam problem , 2 dni temu kupiłem sobie laptopa HP COMPAQ PRESARIO CQ60 a na nim Vista Home Basic , laptop był zasyfiony różnymi programami od HP typu asystent do pomocy i inne.
Odinstalowałem to , lecz jednak postanowiłem do swojego laptopa wgrać System Windows XP ( o ile się da ) lub Windows 7. Chce się pozbyć wszystkich śmieci poprzedniego użytkownika !. Chciałbym mieć czystego lapka z xp lub 7 . Niestety nie dostałem do niego zadnych płytek z sterownikami dlatego nie chce nic robic dopóki ich nie zdobęde , obecnie jest tez problem z trybem uśpienia lub hibernacja mianowicie po wyjscia z uśpienia lub hibernacji pojawia sie bluescreen i reset laptopa.
Nie wiem czym to jest spowodowane.
Zależy mi na całkowitym formacie i na nowym oprogramowani oraz na pomocy w znalezieniu niezbędnym sterowników do mojego lapka.
Dokładny model mojego lapka to HP Compaq CQ60-120ew .
Proszę o odpowiedź najlepiej z linkami do potrzebnych sterówników niechce zaśmiecać komputera chce tylko niezbędne. I Jak formata zrobić i wgrać tą siódemke lub XP bo na swoim komputerze starym to wiedziałem najpierw F-disk na płycie usuwałem partycje potem bios czytam win xp i gotowe , a tu nie mam pojęcia , bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam