Zaczne od początku czyli od pierwszego komunikatu; Dzis rano kiedy moja siostra grała we Władca Pierścieni: Bitwa o Srodziemie gra jej sie zminimalizowała i pojawił sie komunikat w szarym oknie ktry olałem bo myślałem ze cos wcisnęła Do wyboru było zasugerowane Ok i chyba debug break wiec kliknąłem na OK i komp sie zrestarował Ponownie rozpoczeła gre i po jakimś czasie znowu to samo wybrałem tą druga opcje ale pojawił sie komuniakt ze sie nie udało i gra sie wyłączyła ale komp nie. Gry nie mogłem uruchomic a po chwili pojawiło sie szare okienko że komp zostanie wponownie urucomiony za 59sek Po uruchomieniu wszystko wydawało sie normalnie ale! Włączyłem winamp i grał ładnie, chciałem uruchomic tekst z notanika i nic, kliknąłem jeszcze raz znow nic, kliknąłem na moje dokumenty ktre sie otworzyły a w nich był ten plik kliknałem na niego i... nic zamknałem moje dokumenty i został czysty pulpit ze standarową tapta xp, wiec znow restart. Po uruchomieniu wszystko ładnie znowu działało, uruchomiłem winamp, notatnik i wszystko inne co chciałem. Wszedłem na pewna www. zeby coś kupic i ładowała sie strona; przesyłanie moich danych akurat i... niebieski ekran wyskoczył, kod błedu:
***STOP: 0 x 0000008E(0 x C 0000005, 0 x 8054BA39, 0 x F6EA77C0, 0 x 00000000) pisało cos o biosie
Uruchomiłe kompa i avasta v 47 Home bo kiedys juz ten ekran widziałem i to był wirus. Skanowanie dobiegało do konća(dysk z filmami ktory na pewno nie miał wirusow), grał winamp i moja siostra włączyła pasjansa pająka po kilku partjach znow ten sam niebieski ekran Po właczeniu znow AVAST ktory nic nie nie znałazł i wszystko dobrze, ale co może być przyczyną? Prosze o pomoc bo komp jest dwa tygodnie po formatowaniu działa szybko miał chwile zwolnienia ale użyłem Akcelerator Xp i znow odyskał prędkość; oto jego konfiguracja: Windows XP servis pack2 Płyta głowna Gigabyte GA-8VM533 pamiec ddram 768MB ( własnie, czy przyczyną może być kość ramu 512Mb ktrą wczoraj założyłem?) Dysk twardy 80Gb - 10wolne Karta Graficzna RADEON 9550