Na początku zaznaczam że jestem tu całkowicie nowy

Jak w temacie - problem z nagrywarką Sony DVD RW DW Q28A. Chodzi o to, że nagrywarka nie czyta mi płyt DVD, tzn. po włożeniu płyty do napędu i kliknięciu na "Dysk F:" pojawia się komunikat "F: jest niedostępny, niepoprawna funkcja". Co dziwniejsze, nagrywarka czyta płytę DVD z oryginalnym filmem DVD, ale po przegraniu tego samego filmu na czystą płytę DVD, już niestety nie widzi tej płyty. Nagrywarka nie czyta również czystych płyt CD, ale płyty CD z danymi czyta bez problemu. Próbowałem już różnych rzeczy, tzn. upgrade'owania firmware ze strony http://codeguys.rpc1.org/dvdrw_overview.html - bez rezultatu.
Dodam, że problem ten pojawia się tylko z Windows'em 2000 (pod innymi Windows'ami wszystko działa), ale tak się składa że poza problemem z nagrywarką ten Windows bardzo mi odpowiada. Wydaje mi się zresztą, że problemem jest właśnie współpraca tej konkretnej nagrywarki z Windowsem 2000, ponieważ przy uruchamianiu Windows'a pojawia się Blue Screen, a po odłączeniu nagrywarki Blue Screen już się nie pojawia.
Czy da się z tym coś zrobić??
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.