Mam problem. Kupiłem sobie ruter [
Ten model Mam 3 kompy w domu. Dwa stacjonarne i jeden notebook. Neta rozdzielam przez ten właśnie ruter który sobie kupiłem. I tak na kompie "A" mam neta gdzie jak najadę na ikonę w trayu połączenia internetowego pokazuje mi się dymek i pisze 100 MB/s i prędkość sciągania jakieś 120 kb. Na komputerze B też mam neta i pokazuje mi jak najadę na ikonę w trayu połączenia internetowego pokazuje mi się dymek i pisze 10 MB/s i prędkość sciągania jakieś 110 MB /s. Na komputerze A pisze mi połączenie internetowe a na drugim komputerze pokazuje połączenie lokalne. Cały problem w tym że ja chcę aby na obydwóch komputerach pokazywało mi jednakową prędkość 100 MB/s a nie z taką różnicą. Widać odrazu tą róznice. Na komputerze "A" przy sćiąganiu z rapida prędkość jest taka jaka powinna być i na ośle i bitcomecie też a na drugim komputerze "B" prędkość mi spada nawet do 4kb/s a kiedyś była nawet przy łączy 1 mega 60 Kb a nawet 90 kb/s
* Jeżeli chodzi o konfiguracje rutera to robiłem to przez przeglądarkę internetową. Do każdego z stacjonarnych komputerów podłączałem wtyczkę i do rutera też. Konfigurowałem każdy z osobna przez przeglądarkę. Moje pytanie jest następujące. Jak zrobić aby na obydwóch komputerach była jednakowa prędkość. Dlaczego na jednym kompie jest połączenie internetowe a na drugim kompie lokalne ??? Mam neostradę