Parę dni temu zmieniałem usługę Dialogu z jakiegoś DSLa 1mb na WANa 2mb. Posiadam PCta i laptopa, rzeczą naturalną jest, że chciałbym mieć dostęp do sieci na każdej z tych cudownych maszyn. Poprzednio rozwiązywałem to tak, że przy PCcie miałem kablowo a na lapku bezprzewodowo - za pomocą Dlink Wireless Router. Teraz już nie mogę osiągnąć tego samego celu i nie wiem dlaczego.
Szukałem w wyszukiwarce (przyznaję, że pobieżnie) ale nikt nie opisywał dokładnie takiego samego problemu. Dodatkowo po innych forach hulałem, i tam faktycznie ludzie mieli ten sam problem, tyle, że podobno na laptopie tworzyli nowe połączenie, wpisywali te loginy i hasełka, ciągneli kabel do routera i gitara grała. U mnie jest tak, że jak tak robie, to na laptopie nie mogę się połączyć bo jest problem z nazwą użytkownika i hasłem (na bank wpisane dobrze, sprawdzane 25 razy). Jeśli jednak laptop połączę bezprzewodowo, to automatycznie net mi przestaje hulać na PCcie.
Czy ktoś może wie, czy ja muszę instalować tą płytkę z Dialnet do połączeń na laptopie? Podczas instalacji wyskakuje błąd, że usługa nie jest świadczona pod tym systemem operacyjnym (instalator sie zacina na Viscie).
Jak mogę sprawić, bym miał ten net kablowo i na PC i na lapku?